facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Προανακριτική Novartis - Αγγελής: «Συγκεκριμένα δημοσιεύματα εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων»

Την αντίθεσή του σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα αντιπολιτευομένων εφημερίδων και ιστοσελίδων (τα οποία δεν ονοματίζει) εξαπολύει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, λίγες μέρες μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία ερευνά τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη σκευωρία της Novartis.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε από εποπτεύων εισαγγελέας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα συγκεκριμένων εντύπων και ιστοσελίδων, τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας, προς όφελος συγκεκριμένων – εμπλεκομένων προσώπων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής περιγράφει συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αντιφάσεις, παλινωδίες και ψέματα στην κατάθεσή του», τα οποία θεωρεί -προφανώς- ότι θέλουν να αποδομήσουν όσα είπε, ενώ παράλληλα επιδιώκουν τη στήριξη εμπλεκομένων προσώπων.

Η δήλωση του κ. Αγγελή έχει ως έξης:

«Αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε έντυπα του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου ως δήθεν κατατεθέντων από εμένα για την υπόθεση Novartis, κατηγορηματικά δηλώνω ότι, η αλήθεια και η πραγματικότητα για την εν λόγω υπόθεση, στον βαθμό που με αφορά εμπεριέχεται:

α) στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 υπηρεσιακές αναφορές μου,

β) στην από 12-9-2019 ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον του αντεισαγγελέως Α.Π. κ. Ζαχαρή,

γ) στην τριήμερη ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων,

δ) στις από 21-11-2019 έγγραφες εξηγήσεις μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σέβομαι την ελευθερία του Τύπου, πλην όμως οφείλω να δηλώσω ότι ερμηνείες και διαρροές επιλεγμένων και επιμέρους στοιχείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας (και μάλιστα πριν υπογράψω τα πρακτικά της ένορκης κατάθεσής μου) σε συγκεκριμένα έντυπα και sites, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας, προς όφελος συγκεκριμένων – εμπλεκομένων προσώπων».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news