facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

«No pasaran» από το FIR Αθηνών για οπλισμένα τουρκικά μαχητικά με στόχο την Λιβύη

«Κλειστό» θα είναι το FIR Αθηνών για την διέλευση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών με στόχο της δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ στη Λιβύη σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Στρατιωτικές πηγές συμπλήρωσαν στο news.gr πως η διέλευση ακόμα και ενός άοπλου μαχητικού από το FIR άλλης χώρας επιβάλει το ενσωματωμένο πυροβόλο να είναι ασφαλισμένο.


Το αν θα περάσει οπλισμένο μαχητικό με βόμβες και άλλα έξυπνα όπλα από το FIR Αθηνών με στόχο την Λιβύη είναι επί της ουσίας πολιτική απόφαση τόνισαν.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία συνεχίζει την ρητορική εντάσεως με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Εάν σήμερα η Λιβύη μετατραπεί σε Συρία, μετά θα έρθει η σειρά και των άλλων χωρών της περιοχής. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψουμε η Λιβύη να διαιρεθεί και να διολισθήσει στο χάος και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στον ίδιο άξονα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ να δηλώνει «δεν αναζητούμε πετρέλαιο στη Λιβύη. Θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα του φιλικού και αδερφικού λιβυκού λαού. Δεν μπορείς να φρουρείς το εθνικό σου συμφέρον αυτοπεριορισμένος στα εθνικά σου σύνορα. Πρέπει να προστατεύεις τους φίλους και συμμάχους σου».

Ετοιμότητα για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από τα σύνορα με τη Συρία.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχοντας εισπράξει την κάθετη άρνηση της Τυνησίας να ενταχθεί στον άξονα που θέλει να στήσει στην Μεσόγειο, προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αλγερία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας δύο φρεγάτες του στόλου της χώρας μεταβαίνουν στο Αλγέρι προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς στις 7 με 10 Ιανουαρίου που θα γίνουν για την 501η επέτειο του θανάτου του Οθωμανού Ναυάρχου Ορούτς Ρέις, αδερφού του περιβόητου πειρατή Χαρεντίν Μπαρμπαρόσα που αιματοκύλησε κατά τα τέλη του 15ου και αρχές του 16ου αιώνα την Μεσόγειο και τα νησιά του Αιγαίου.



Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρει πως η είδηση αυτή έχει ανησυχήσει την Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει θέσει σε λειτουργία όλα τα όπλα της διπλωματίας προκειμένου να επέλθει η ηρεμία στην ανατ. Μεσόγειο τονίζει ακόμα η εφημερίδα.

«Στο πλαίσιο της διπλωματίας των κανονιοφόρων η παρουσία του τουρκικού στόλου στην Αλγερία μεταφέρει μηνύματα μεγάλης στρατηγικής σημασίας» επισημαίνει μεταξύ άλλων η τουρκική εφημερίδα.

Καμιά ανησυχία επισημαίνουν ωστόσο στρατιωτικοί κύκλοι στην Αθήνα κάνοντας λόγο για μια απέλπιδα προσπάθεια της περιθωριοποιημένης Τουρκίας να διενεργήσει ψυχολογικές επιχειρήσεις μέσω του Τύπου που ελέγχει το καθεστώς Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή ο αμερικανικός παράγοντας συνεχίζει τις εντατικές κινήσεις στην περιοχή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρεθεί μετά την Πρωτοχρονιά στην Κύπρο όπου θα έχει επαφές με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ αναμένεται να δει και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο αμερικανός αξιωματούχος θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον λίγες ώρες πριν τη δεξίωση που οργανώνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 8 Ιανουαρίου προς τιμή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news