facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ντου στο νοσοκομείο Αττικόν για τον Mr Bitcoin: «Μήλον της έριδος» για τρεις χώρες

Κρατούμενος στο νοσοκομείο «Αττικόν» είναι από τον Φεβρουάριο του 2019 ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως «Mr. Bitcoin», για τον οποίο τρεις χώρες ζητούν από την Ελλάδα την έκδοσή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το ερώτημα είναι: τι έχει και παραμένει περίπου δέκα μήνες στο νοσοκομείο, διερωτήθηκε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του σταθμού, με τον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ να λέει: «Θα μπορούσε να είναι και ταινία κατασκοπίας, καθώς έχει όλα τα συστατικά: έναν Ρώσο κρατούμενο στην Ελλάδα, τρεις χώρες, δηλαδή ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία που ζητούν την έκδοσή του, αλλά και έναν χορό δισεκατομμυρίων. Όχι ευρώ ή δολαρίων, αλλά bitcoins».

Όπως σημειώθηκε στο ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος άνδρας συνελήφθη το 2017 στη Χαλκιδική, από τότε κρατείται στις δικαστικές φυλακές, αλλά από τον Φεβρουάριο του 2019 μεταφέρθηκε στο Αττικόν, έπειτα από πολύμηνη απεργία πείνας. Νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έκανε έφοδο στο νοσοκομείο, για να διαπιστώσει ποιες είναι οι συνθήκες κράτησής του. Εν συνεχεία έστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία Πειραιά, με το οποίο ζητά να γίνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν λόγοι υγεία που ο συγκεκριμένος κρατούμενος εξακολουθεί να κρατείται δέκα μήνες στο νοσοκομείο, ή εάν συμβαίνει κάτι άλλο».

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι η δικηγόρος του Βίνικ, η οποία είπε πως ο πελάτης της «κρατείται 29 μήνες χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, ενώ είναι όμηρος στη χώρα μας, ενώ οι ΗΠΑ θέλουν την έκδοσή του για να τον χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο εναντίον της Ρωσίας».



newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news