facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΑΓΕΝ Λιβύης: Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος! Στηρίζει το Isis

Η κυβέρνηση στη Λιβύη που υπέγραψε τη συμφωνία με τον Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει και το τελευταίο της προπύργιο στη χώρα.

Και αυτό γιατί οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ βρίσκονται τρία χιλιόμετρα από την Τρίπολη και η κατάληψη της πόλης είναι ζήτημα ημερών όπως δηλώνει στο ΣΚΑΙ ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης.

O Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης, Φαράζ Αλ Μαχντάουι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δηλώνει: «Σε λίγες ημέρες θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη. Και όταν θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη ο κ. Σαράζ θα φύγει από την Λιβύη και αυτή η συμφωνία δεν περνάει σε εμάς. Θα την πετάξουμε στην τουαλέτα».

Ο Χάλιφα Χάφταρ, που έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας Τρίπολης Άγκυρας δίνει τις τελευταίες εντολές στους διοικητές του για την χερσαία επίθεση στην Τρίπολη.Μέσω του ΣΚΑΙ ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι αποκαλύπτει ότι το Λιβυκό πολεμικό ναυτικό έχει εντολή από τον Χάφταρ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία: «Εμείς έχουμε διαταγή από τον αρχηγό του Στρατού να βουλιάξουμε (τουρκικό πλοίο) δεν έχει άλλη λύση».

Η πλευρά Χάφταρ κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στο καθεστώς της Τρίπολης, σε μια προσπάθεια να διασώσει την κυβέρνηση που ελέγχει δυο μικρούς θύλακες που διακρίνονται στον χάρτη με γαλάζιο χρώμα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.



Ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι αναφερόμενος στον Ερντογάν αναφέρει: «Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος. Στηρίζει το ISIS. Δεν είναι καλός άνθρωπος. Στη Λιβύη στη Συρία σε όλο τον κόσμο».



Ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1973 μέχρι το 1978. Από τότε έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. Όπως λέει ο η Κυβέρνηση του Σάραζ υποστηρίζεται από τρομοκρατικές ομάδες και την Τουρκία: «Ο Σαράζ είναι Τούρκος. Ο παππούς του είναι Τούρκος. Για αυτό γράψανε αυτή την (συμφωνία). Αυτή τη συμφωνία την γράψανε οι Τούρκοι και ξέρετε ο κ. Σαράζ μόνο υπέγραψε. Ότι θέλανε οι Τούρκοι έκανε αυτός. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται καθοριστικά για την κατάσταση στη Λιβύη.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news