facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Πέρασε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος. Το νομοσχέδιο επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας «λαμπερό και κοφτερό» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Να γνωρίζουν οι γείτονές μας ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο, δήλωσε ο εισηγητής τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στις προερχόμενες από τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας προκλήσεις και την απορρέουσα ευθεία αμφισβήτηση από τουρκικής πλευράς των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. «Να γνωρίζουν στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο κ. Λαζαρίδης σημειώνοντας την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Η Τουρκία, πρόσθεσε, «τόσο με τη ρητορική της όσο και με τις επιλογές πολιτικής της απέναντι στη χώρα μας, ιδιαίτερα με την τελευταία άκυρη και ανυπόστατη συμφωνία με τη Λιβύη ή καλύτερα με την παραπαίουσα κυβέρνηση της Τρίπολης, απομακρύνεται από αυτήν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας είπε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ ρυθμίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες επί των συγκεκριμένων θεμάτων που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τα F-16 και για τα Mirage και για τα ανταλλακτικά του Πολεμικού Ναυτικού και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα χαρακτήρισε «νοσηρό» το ότι δεν έχουμε αίσθημα ασφάλειας ανάλογο με τον πακτωλό των χρημάτων που έχουμε ξοδέψει για τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από ΗΠΑ αλλά και από Γερμανία. Δήλωσε πάντως «παρών» επί της αρχής αλλά θετικά στα άρθρα του νομοσχεδίου, με κυριότερη την επιφύλαξη που αναφέρεται στην απουσία μακρόχρονου εθνικού σχεδιασμού στο θέμα των εξοπλισμών.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news