facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ψευδοκράτος: Η Τουρκία δεν φοβάται κανέναν, ό,τι κι αν κάνει η Ελλάδα κι οι Ελληνοκύπριοι

Σε όποιο δικαστήριο και να απευθυνθούν οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα ή με όποιον και να κάνουν συμφωνία, δεν έχει σημασία, τα σύνορα είναι καθορισμένα, δήλωσε ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους Χασάν Τατσόι, λέγοντας πως η Τουρκία δεν φοβάται κανέναν και δεν μπορούν να την εμποδίσουν με ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού, ο κ. Τατσόι υποστήριξε ότι η «Ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου» (Κυπριακή Δημοκρατία) και η Ελλάδα έχουν ξεκινήσει μία «μάταιη και απερίσκεπτη δραστηριότητα» στην περιοχή με την υποστήριξη της ΕΕ από το 2004 χωρίς να υπάρχει μεγάλη αντίδραση. Κατά τον κ. Τατσόι, οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα έχουν παραβιάσει τα δικαιώματα της Τουρκίας και άλλων χωρών και πως η κατάσταση αυτή προκάλεσε σύγκρουση συμφερόντων στην περιοχή.

Ο κ.Τατσόι υποστήριξε ότι στη Συρία η Τουρκία επέδειξε μία αποφασιστική στάση μέχρι τέλους, προσθέτοντας ότι δημιουργήθηκε μία νέα ισορροπία μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης στην περιοχή.
Είπε επίσης ότι οι διαδικασίες για αγορά και τρίτου γεωτρύπανου από την Τουρκία είναι σε εξέλιξη.

Για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες χώρες της περιοχής, ο κ. Τατσόι είπε ότι «δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει τα όριά του, θα πρέπει να γνωρίζει πως αν αντιταχθεί στην Τουρκία, θα είναι σαν να προσκρούει σε τοίχο».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news