facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Η Ιταλία προτρέπει την Τρίπολη να παγώσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

Οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο στη δυτική και ανατολική Λιβύη, την Τρίτη, προκλήθηκε πρωτίστως από τους φόβους για ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση και ώθησε τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας υπό την ηγεσία του Φαγιέζ αλ Σαράτζ να παγώσουν τα δύο μνημόνια συνεργασίας με την Άγκυρα, όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία για την ασφάλεια, γράφει η λιβυκή «The Libyan Address».

Ο Ντι Μάιο ήταν σαφής στις συναντήσεις του στην Τρίπολη με τους αξιωματούχους της Εθνικής Συμφωνίας, καθώς τόνισε ότι η «Τουρκία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στρατιωτικά και δεν πρέπει (εσείς) να τους επιτρέψετε να εισέλθουν», σύμφωνα με την La Stampa.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η υπόθεση της τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης είναι κοινή ανησυχία της Ρώμης, του Παρισιού και του Βερολίνου, παρά τις πολλές διαφορές στις θέσεις τους σχετικά με την κρίση στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση που δημοσίευσε η κυβέρνηση της Τρίπολης μετά τη συνάντηση αλ Σαράτζ και Ντι Μάιο, ήταν απολύτως σαφής όσον αφορά οποιαδήποτε αναφορά στα δύο μνημόνια συμφωνίας με την Τουρκία.

Κατά την επιστροφή του από τη Λιβύη, ο Ντι Μάιο μίλησε για τη δυνατότητα να επισκεφθεί ξανά τη Λιβύη στο εγγύς μέλλον, αλλά σε ένα «ευρωπαϊκό πλαίσιο» συνοδευόμενος από τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ισπανό πολιτικό Γιόσεφ Μπορέλ.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news