facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κρίτων Αρσένης: Οι «πεθαμένοι» του ΓΑΠ «τραγουδάνε» ακόμα...

«Ξερούς» με τις... φαεινές του ιδέες άφησε ο βουλευτής του ΜεΡΑ, Κρίτων Αρσένης, δημοσιογράφους και καλεσμένους σε τηλεοπτικό πάνελ.

Ο λόγος; Η απάντηση του σε ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιον θα προτιμούσε να εκλεγεί ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη πρότεινε να βάλουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατία μία «αλλοδαπή μετανάστρια» για λόγους όπως ανέφερε «συμβολικούς».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει, καθώς το Σύνταγμα ορίζει και οι δύο Έλληνες του εκλεγέντος Προέδρου πρέπει να είναι Έλληνες, αλλά μία τέτοια επιλογή θα ένωνε τους Έλληνες.

Κρίτων Αρσένης: Θα ήθελα ένα πρόσωπο. Μια επιτυχημένη μετανάστρια στην Ελλάδα, που να έχει την ελληνική υπηκοότητα.

Δημοσιογράφος: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο, πρέπει να μπορεί να συναντάει ξένους ηγέτες. Να μιλήσει με διπλωματικό τρόπο

Κρίτων Αρσένης: Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα που επιβάλει ότι και οι δύο γονείς πρέπει να είναι Ελληνες. Κακώς το απαγορεύει. Αυτό θα ήθελα. Μια γυναίκα που έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα…

Βασίλης Οικονόμου: Δηλαδή αλλοδαπό πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλετε; Εγω νόμιζα οτι θέλετε Έλληνα που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό.



pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news