facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοΐδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της Τροχαίας.

Όπως είναι γνωστό η κακοκαιρία «Ζηνοβία» προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και χάος στους δρόμους, με το κλείσιμο και των δύο ρευμάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που το δεύτερο μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» βρίσκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών διακόπηκε το απόγευμα και στα δύο ρεύματα λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων.

Όπως ήταν αναμενόμενο η διακοπή κυκλοφορίας προκάλεσε τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς που βρίσκονταν επί ώρες ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι περιμένοντας τις υποδείξεις της Τροχαίας για αναστροφή.

To μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν μπορούσαν να παρέμβουν καθώς και αυτά ήταν εγκλωβισμένα!

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα η «Νέα Οδός», που έχει την ευθύνη για την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην ΕΛΑΣ για το κλείσιμο του δρόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Οδού:

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Με αφορμή την έντονη ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επικοινώνησε με εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Νέα Οδός», που έχει στην ευθύνη της το οδικό τμήμα και τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την άμεση διάνοιξη του δρόμου.

Όπως ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της κοινοπραξίας βρίσκονται στην περιοχή 80 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών γίνονται συνεχείς εκτροπές της κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής, παρότι έχει στην ευθύνη της το τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου μόνο μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης, έστειλε εκχιονιστικά μηχανήματα στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε περιοχές που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news