facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης για Τουρκία-Λιβύη: Ενέκριναν ένα χαρτί που έγραψαν μόνοι τους

Στο λεγόμενο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ενώ μίλησε και για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

«Στην επικαιρότητα σε σχέση με τη γειτονική μας χώρα αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφέρθηκα στην επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία μετά την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλα σημεία της Μεσογείου» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το πρώτο είναι ένα παράνομο έγγραφο το οποίο εξέδωσε η Τουρκία, το μνημόνιο με τη Λιβύη. Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απέναντι σε αυτά η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο. Οι κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα της Τουρκίας δεν πρόκειται να κυρωθούν. Οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ισραήλ και Ρωσία καταδίκασαν τη στάση μέσα σε δύο 24ωρα.

Μπορεί στην τουρκική Βουλή να επικύρωσαν ένα χαρτί το οποίο δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος στη Λιβύη για να το επικυρώσει. Ο πρέσβης της Λιβύης επιστρέφει στη χώρα του και ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής επισκέπτεται τη χώρα μας. Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική, καθώς καταδεικνύει το γεγονός ότι στη Λιβύη δεν υπάρχει αρραγές μέτωπο», είπε για τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς.



news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news