facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα

Απαράδεκτες συνθήκες για κρατούμενους και εργαζόμενους στις φυλακές Δομοκού - Δανείστηκαν στρώματα από το Ορφανοτροφείο - Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι.

Η κραυγή αγωνίας, πριν από έξι μήνες, των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των φυλακών Δομοκού δεν συγκίνησε κανέναν, αφού τα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν, αλλά διογκώνονται.

«Δεν πάει άλλο. Η αντοχή και η υπομονή μας έχει και τα όριά της. Μέχρι εδώ....», έλεγαν τότε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Δομοκού, που είχαν εκδόσει γραπτή ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα όσα βιώνουν στις φυλακές Δομοκού, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε ένα ήδη αποδεκατισμένο φυλακτικό προσωπικό, γίνονται τους τελευταίους μήνες συνεχείς μετακινήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν λειτουργεί ο γενικός συναγερμός, ενώ δεν δουλεύουν και τα καταγραφικά των καμερών.

Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά με μεγάλο ενδεχόμενο το «κλουβί από τσιμέντο» να εκραγεί και τότε κάποιοι θα καταλάβουν τη σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά θα είναι αργά.

Δείτε τι αναφέρουν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι σε σημερινή ανακοίνωσή τους:

«Αυτή τη στιγμή, στο κατάστημα μας αριθμούμε 623 κρατουμένους, με περισσότερους από 50 να κοιμούνται στο πάτωμα σε ένα κελί 3Χ3. Η χωρητικότητα του καταστήματος είναι για 600 κρατούμενους, αλλά λόγω διαφόρων συνθηκών, καθίσταται αδύνατη η τέλεια ταξινόμηση τους. Συνθήκες όπως, διαφορετικές εθνικότητες, διαφορές μεταξύ τους, άτομα στα οποία χορηγούνται ψυχιατρικά φάρμακα, είναι παράγοντες τους οποίους πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, για λόγους ασφαλείας του καταστήματος. Παραμονή Χριστουγέννων δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στο κατάστημα με ένταση των κρατουμένων λόγω έλλειψης στρωμάτων. Αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο Ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας με σκοπό τη δωρεά 4 στρωμάτων! Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι στις 30-12-2019 ημέρα Δευτέρα, θα μεταχθούν στο κατάστημά μας 20 επιπλέον κρατούμενοι. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε κτιριακά, αλλά και υπηρεσιακά, καθώς έχουμε διαρκή μείωση υπαλληλικού προσωπικού μέσω μεταθέσεων και μετατάξεων! Στα παραπάνω προβλήματα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα όποιες αναφορές να γίνονται αδίκως.

Για τους παραπάνω λόγους, Αιτούμαστε:

1. Την άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος
2. Την διακοπή των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων χωρίς αντικατάσταση
3. Την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές.

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις, οι οποίες αρχικά θα αφορούν διακοπή των επισκεπτηρίων συγγενών των κρατουμένων και διακοπή των επισκεπτηρίων για συνηγόρους».

ΕΝΩΣΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ

lamiareport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news