facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Τι είπε ο Ερντογάν στον Μακρόν για τη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης

Το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της επιστροφής του.

Σύμφωνα με τη Sabah, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους, ότι η Γαλλία και η Γερμανία έθιξαν το θέμα του μνημονίου κατανόησης με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τετραμερών της Τρίτης στο Λονδίνο. Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε, ότι η συμφωνία της Λιβύης που υπογράφηκε με την «επίσημη κυβέρνηση» της Τρίπολης, υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο και η διαδικασία συνεχίζεται, μετά την οποία η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ.

«Αλλά η άλλη πλευρά είναι ενοχλημένη. Φυσικά, εκείνοι που επικαλούνται δικαιώματα σε πράγματα, για τα οποία δεν έχουν κανένα, διαταράσσονται από μια τέτοια κατάσταση. Ιδιαίτερα η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και το Ισραήλ είναι ταραγμένες, ενώ προκαλούν και την Ευρώπη», δήλωσε ο Ερντογάν.

Εξηγώντας ότι η Γαλλία δεν άλλαξε τη στάση της, ακόμα και μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις, ο Ερντογάν είπε: «Του είπα (του Μακρόν): "Γιατί επιμένεις σε αυτό το θέμα; Έχετε κάποια δικαιώματα εδώ (Κύπρο); Η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι εγγυητές εδώ. Χρησιμοποιούμε τα δικαιώματα των εγγυητών μας. Έχουμε συγγενείς εκεί στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ )"».

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news