facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Εισαγγελέας για δολοφονία Παύλου Φύσσα: Δεν δόθηκε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής – Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς

Την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την αθώωση των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας, στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά την εισαγγελέα, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν έδωσε εντολή για τη δολοφονία του νεαρού μουσικού.

«Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα και από κανένα στοιχείο της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

«Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. Άλλωστε ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα, γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποιο άλλο βράδυ, σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Έφυγε από το δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα

Εμφανώς απογοητευμένη από την εισαγγελική πρόταση, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, αλλά και οι φίλοι του αποχώρησαν από το δικαστήριο, όταν άκουσαν την εισαγγελέα να αποσυνδέει το έγκλημα από την Χρυσή Αυγή και να εισηγείται την απαλλαγή των 17, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, συνεργών του δράστη Ρουπακιά.

Έξω από το δικαστηριο η Μάγδα Φύσσα δήλωσε:

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;»

Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε 4 χρόνια και 8 μήνες, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άρχισε την αγόρευση της για τους 18 κατηγορούμενους της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτεμβρίου το 2013.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά ζήτησε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από δόλο και να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του ότι βρισκόταν σε άμυνα και σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Ο Ρουπακιάς, είπε η εισαγγελεας, το μοιραίο βράδυ, πήγε μόνος του στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς να έχει συνοδηγό στο αυτοκίνητο του τον Ιωάννη Καζαντζόγλου.

«Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα», είπε η εισαγγελέας. «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του, με θανατηφόρα τα δύο, στο ύψος της καρδιάς».

Για τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τους λοιπούς 16 κατηγορουμένους για απλή συνέργεια στη δολοφονία, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας ανέφερε «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση Ρουπακιά. Η εμφάνιση του Ρουπακιά στο σημείο, ήταν συμπτωματική στο σημείο της δολοφονίας. Αν υπήρχε σχέδιο ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλεφώνα».

Η αγόρευση θα συνεχιστεί για τις υπόλοιπες υποθέσεις της δικογραφίας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news