facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Άστραψε και βρόντηξε κατά των ΗΠΑ ο Ερντογάν!

Οργισμένος με την απόφαση των ΗΠΑ να αποπέμψουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αλλά και την απόφασή τους να αρθεί το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από την Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται ο Ερντογάν και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε μεταξύ άλλων: «Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!»

Νωρίτερα είχε δηλώσει: «Δεν βαριούνται να λένε ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις; Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το λέω συνεχώς: «εμείς δεν είμαστε νομαδικό κράτος».

Ο Ερντογάν απάντησε σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων και ειδικά για το θέμα της Λιβύης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ρόλο της Ρωσίας στην Λιβύη. Είπε ότι παρότι δεν φαίνεται επίσημα, υπάρχει μια εταιρεία μισθοφόρων που πιθανότατα έχει δημιουργηθεί από την Μόσχα. Είπε ότι τέτοιου είδους εταιρείες μισθοφόρων έχουν και οι ΗΠΑ και έφερε ως παράδειγμα εταιρείες μισθοφόρων που έχουν δημιουργηθεί από βετεράνους που πολέμησαν στο Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στην Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα. Την είδησεη μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση εδώ και μήνες από αντίπαλες δυνάμεις.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news