facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει συμπληρωματική σελίδα για ενστάσεις

Τη δημιουργία συμπληρωματικής σελίδας στην ΗΔΙΚΑ για την υποβολή ενστάσεων από όσους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το κοινωνικό μέρισμα, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε "13η σύνταξη"».

Αποτέλεσμα, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκατ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, στον διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news