facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ερμιονίδα: Κρατείται ο δήμαρχος με αυτόφωρη διαδικασία!

Αυτόφωρη διαδικασία έχει κινηθεί κατά του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου και υπαλλήλων του δήμου Ερμιονίδας.
Ο ίδιος προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και βρίσκεται υπό κράτηση, λόγω ενός νέου επεισοδίου που αφορά το φλέγον θέμα των απορριμμάτων που ταλανίζει την περιοχή. Εκτός του δημάρχου έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιάννη Τσαμαδού και τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου Ερμιονίδας.
Σε ότι αφορά την υπόθεση, η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να προστατεύσει την υγεία των δημοτών, βρήκε μια προσωρινή λύση μεταφόρτωσης των απορριμμάτων σε φορτηγό ιδιώτη από τα αυτοκίνητα του Δήμου, σε κτήμα στην περιοχή Αυλώνα Ερμιονίδας. Με κάποιο τρόπο ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής φέρεται να βιντεοσκόπησε την διαδικασία και ιδιοκτήτης παρακείμενου κτήματος κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία η οποία έπραξε αυτό που ορίζει ο νόμος.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org μέσα από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται, τονίζει μεταξύ άλλων πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία αν δεν απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους, επισημαίνοντας πως ήδη έχει κάνει αναφορά στην εισαγγελία Ναυπλίου για το θέμα, εκπέμπoντας SOS για την Ερμιονίδα και τους κατοίκους της.
Η δήλωση του Γεωργόπουλου:
«Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα Ερμιονίδας, σε καθεστώς αυτόφωρης διαδικασίας, γιατί κάναμε την προσπάθεια να καθαρίσουμε το δήμο μας από τα σκουπίδια. Ο δήμος έχει γεμίσει από σκουπίδια, γιατί με μία αψυχολόγητη ενέργεια έκλεισε ξαφνικά το Πράσινο Σημείο, χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί, με προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί επί θητείας του κου Σφυρή. Δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος και έχει γεμίσει σκουπίδια όλη η Ερμιονίδα.
Κινδυνεύουν οι δημότες και η δημόσια υγεία, τα παιδιά μας που πάνε σχολείο, γιατί και έξω από τα σχολεία είναι απορρίμματα. Κινδυνεύουν όλοι δημότες και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το πράγμα να είναι έτσι. Καταθέσαμε αναφορά στον κο εισαγγελέα, και σήμερα κάναμε μια προσπάθεια να μεταφορτώσουμε απορρίμματα για να μπορέσει να κάνει Χριστούγεννα ο κόσμος.
Δυστυχώς, ο κος Σφυρής βρέθηκε στο χώρο, βιντεοσκόπησε την προσπάθεια και μετά από λίγο παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης ενός όμορου κτήματος σε ένα απόμερο μέρος κάλεσε την αστυνομία και τώρα είμαστε σε καθεστώς αυτόφωρης διαδικασίας. Υποβαθμίσαμε λέει το περιβάλλον. Δηλαδή σε ένα χωράφι, φορτώσαμε και ξεφορτώσαμε.
Το ότι κινδυνεύουν οι ζωές των δημοτών μας, το ότι έχει γεμίσει σκουπίδια η Ερμιονίδα, δεν απασχολεί κανέναν. Δυστυχώς ντρέπομαι και λυπάμαι που το λέω: όλοι νίπτουν τας χείρας τους. Έχουν αφήσει το πράγμα στο έλεος του Θεού».
anagnostis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news