facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Καιρός: «Το έστρωσε» στη Βόρεια Ελλάδα - Κλειστά σχολεία και χαμηλές θερμοκρασίες

Αλλαγή για το σκηνικού του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα, με τον χιονιά να κάνει την πρώτη του... ηχηρή επίσκεψη για φέτος στην Βόρεια, κυρίως, Ελλάδα. 

Στα λευκά έχουν ντυθεί η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, το Πήλιο, τα Τρίκαλα και η Λάρισα, ενώ σε ορισμένες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. 


Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές της χώρας σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, ενώ οι μετεωρολόγοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και στον παγετό στους δρόμους.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων που στα πελάγη θα φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Δείτε βίντεο απο την χιονόπτωση σε Λάρισα, Χαλκιδική, Κοζάνη, Τρίκαλα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα  















thermokrasies






simera






Κλειστά τα σχολία στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 

Κλειστά θα μείνουν σήμερα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Λαχανά, Σοχού και Βερτίσκου λόγω χιονοπτώσεων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου. 

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σήμερα το πρωί οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Δείτε φωτογραφίες από τον Χορτιάτη:



xioin-3
xioin-1
xioin-2

Κλειστά τα σχολεία και στον ορεινό όγκο του Σουφλίου 

Δεν προσήλθαν στα σχολεία σήμερα οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ειδικότερα, κλειστά είναι τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες (-3 βαθμούς Κελσίου), δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών. Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες του δήμου Σουφλίου και της Περιφέρειας εργάζονται από την πρώτη στιγμή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Λευκό τοπίο στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη οι δρόμοι και τα σπίτια ντύθηκαν στα λευκά από χθες το βράδυ, ενώ η ένταση του φαινομένου αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Ήδη από τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα στην περιοχή, με τη θερμοκρασία να καταγράφει πτώση 7 βαθμών. Στην ορεινή ζώνη το θερμόμετρο έδειξε μείον, ενώ το κρύο συνεχίστηκε και την Τρίτη με την πρώτη χιονόπτωση για φέτος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea, περιοχές όπως το Δασικό Χωριό, η Πάχνη αλλά και ο Κένταυρος φόρεσαν τα λευκά τους με τους κατοίκους να δείχνουν να απολαμβάνουν τη χιονόπτωση.

Μονοψήφιες θερμοκρασίες σε πόλεις της Μακεδονίας 

Την ίδια ώρα μονοψήφιες τιμές δείχνουν τα θερμόμετρα σε πόλεις της Μακεδονίας. Στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, τέσσερις βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πέντε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

Ενωμεταξύ το βράδυ της Τρίτης στο Νυμφαίο παρουσιάστηκε και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής. Πρόκειται για βροχόπτωση όταν επικρατεί παγετός και το νερό της βροχής παγώνει ακαριαία στο έδαφος και σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ο «μαύρος πάγος», όπως ονομάζεται η παγωμένη βροχή στο οδόστρωμα, είναι επικίνδυνος για την οδήγηση καθώς δεν διακρίνεται εύκολα από τους οδηγούς.




Στα βόρεια του Νομού Έβρου το έστρωσε τη νύχτα, με τον καιρό στο Πεντάλοφο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, να «ντύνεται» σιγά σιγά στα λευκά.



2
florina12

Χιόνι στο Πήλιο με θερμοκρασίες υπό του μηδενός 
Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο και έτσι το βουνό των Κενταύρων σήμερα το πρωί «ντύθηκε» στα λευκά.

Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη έχουν 10 εκατοστά χιόνι τόσο το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες όσο και τα Χάνια, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στα Χάνια στους –3 βαθμούς.

Παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφ' όσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία βρέχει, με την θερμοκρασία στον Βόλο να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες, όχι όμως και των ιπταμένων δελφινιών.

Ξύπνησαν με χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων 

Με χιόνι ...ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω του χιονιού.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μιχαλάκης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ συνδράμουν εννέα συνολικά μηχανήματα, συνιστώντας παράλληλα ο ίδιος στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Πρώτο χιόνι και στα ορεινά του νομού Λάρισας 

Το πρώτο χιόνι έπεσε για φέτος και σε ορεινές περιοχές του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στο Λιβάδι Ελασσόνας και στον Δήμο Τεμπών, όπου μάλιστα η θερμοκρασία κινείται στους 0 βαθμούς Κελσίου.



larisa1
larisa2
larisa3
larisa4



larisa5
larisa6
larisa7
larisa8

Χιονόπτωση και στη Φθιώτιδα - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων 

Σε λευκό πέπλο η ορεινή δυτική Φθιώτιδα από τα ξημερώματα.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ήδη πιάσει δουλειά, ενώ οι υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σπερχειάδας, είναι σε επιφυλακή. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα


Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου τοπικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι και στην Κρήτη.
Ανεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά δυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news