facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΟΗΕ: Η Τουρκία παραβιάζει σε τακτική βάση το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Η Τουρκία, μαζί με την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παραβιάζουν σε τακτική βάση το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη, αναφέρει σε έκθεσή του ο Οργανισμός.

Η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνία (GNA) του Φαγιές αλ-Σαράζ, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ιορδανία υποστηρίζουν τον επικεφαλής του εθνικού στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι τρεις χώρες, σύμφωνα με τον Guardian, «έδιναν σε μεγάλη συχνότητα και μερικές φορές κατάφωρα, όπλα, κάνοντας ελάχιστη προσπάθεια να συγκαλύψουν το από που προέρχονται», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Guardian.

Πέρυσι, οι αρχές της Λιβύης κατάσχεσαν τουρκικά πιστόλια και πυρομαχικά, καθώς και κυνηγετικές καραμπίνες και πυρομαχικά σε εμπορευματοκιβώτια, σε λιμάνι κοντά στην Τρίπολη. Η Λιβύη και η Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν κοινή έρευνα για τις κατηγορίες. Οι εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η Τουρκία έστειλε οπλισμένα drones στη Λιβύη μετά από συνάντηση με τον αλ-Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη και επανέλαβε την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση που στηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Η Ιορδανία κατηγορείται ότι έχει εκπαιδεύσει δυνάμεις του Χαφτάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούνται για τη χρήση πολεμικών αεροσκαφών για λογαριασμό του Χαφτάρ και αλλά και για τον βομβαρδισμό ενός κέντρου κράτησης το οποίο χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα πολέμου.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news