facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ένας πομπός για όλα τα διόδια!

Βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, ανανέωση του γηρασμένου στόλου των οχημάτων αλλά και έναν πομποδέκτη για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020. Ειδικότερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών επισήμανε ότι όσα προβλήματα και αν λύνονται καθημερινά οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι και έχουν απόλυτο δίκιο!

«Το πρόσφατο επεισόδιο δείχνει, αν μου επιτρέπετε, τη σύγκρουση δύο νοοτροπιών. Τη νοοτροπία του βολέματος ενάντια στη νοοτροπία της πραγματικής εργασίας. Μέσα σε πέντε-έξι μήνες δεν αλλάζουν όλα. Δεν κρατάμε μαγικό ραβδάκι και μάλιστα όταν έχουμε παραλάβει το 1/3 των συρμών στο Μετρό Αθηνών να βρίσκεται αυτή τη στιγμή χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει. Βρήκαμε πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ. Θα χρηματοδοτήσουμε την ανάταξη αυτών των συρμών και θα προχωρήσουμε γρήγορα στον εξορθολογισμό τους.»

Σχετικά με τον γηρασμένο στόλο λεωφορείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ο κ. Καραμανλής αναρωτήθηκε τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση τεσσερισήμισι χρόνια όπως επίσης και πού είναι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία;

«Έχουμε μέσο όρο στην ηλικία των λεωφορείων Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από 17 χρόνια. Εμφανίσατε έναν διαγωνισμό ο οποίος είχε οσμή σκανδάλου και γι’ αυτό η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφύγων ακύρωσε τον διαγωνισμό και όχι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς προχωράμε γρήγορα, έτσι ώστε να έχουμε νέα λεωφορεία, φιλικά στο περιβάλλον και με ηλεκτροκίνηση σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό -τουλάχιστον εκατόν πενήντα με διακόσια-, έτσι ώστε να μπούμε στη νέα γενιά λεωφορείων. Δεν θέλω να αναφερθώ στον ΟΑΣΘ. Εκεί κάναμε πραγματικά διαχείριση κρίσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρίχνει τεράστιες ευθύνες για την κρατικοποίηση που εσείς δημιουργήσατε και οδηγήσατε τον ΟΑΣΘ να έχει εκατόν ογδόντα λεωφορεία όταν παραδώσατε την κυβέρνηση τον Αύγουστο. Εμείς χρησιμοποιούμε το νομοθέτημα που έχετε φτιάξει εσείς, για να μεταφέρουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ. Έχουμε καταθέσει τροπολογία για μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων, μέχρις ότου υπάρχει γέφυρα για να έρθουν τα καινούργια λεωφορεία μέσα σε δύο χρόνια.»

Σχετικά με τους πολλούς πομποδέκτες που πρέπει να έχουν προμηθευτεί οι ιδιοκτήτες οχημάτων που κινούνται στους εθνικούς οδικούς άξονες ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διαλειτουργικότητα στα διόδια και ήδη έχει συμφωνήσει με τον κ. Πιερρακάκη να μην υπάρχει αυτό το γελοίο φαινόμενο όπου για να πάει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη χρειάζεται τρεις πομποδέκτες.

Μάλιστα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ούτε αυτό δεν κατάφεραν να κάνουν: «Δεν μπορέσατε να βάλετε σε ένα τραπέζι τους παραχωρησιούχους, να τους τράβηξε το αυτί και να τους πείτε «βρείτε λύση, για να μην ταλαιπωρείται το κοινό».

newsauto

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news