facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ντοκουμέντα του εκβιασμού της Λιβύης από την Τουρκία

Ντοκουμέντα του εκβιασμού της Τουρκίας στη Λιβύη, με την αποστολή οπλισμού σε παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό, μέρος του οποίου ανήρτησαν στις σελίδες τους στο Facebook τα ίδια τα μέλη των παραστρατιωτικών οργανώσεων, όπου φαίνεται το πλοίο Amazon με σημαία Μολδαβίας να είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Τρίπολης και να ξεφορτώνει άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού Τουρκικής κατασκευής. Όπως αποκάλυψε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, η συγκεκριμένη παράδοση οπλισμού έγινε τον περασμένο Μάιο, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη.
Το πλοίο Amazon είναι έμφορτο με οχήματα και οπλισμό για τις παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζουν τον Φαγέζ αλ Σάραζ. Το ότι είναι Τουρκικής κατασκευής είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς τα συγκεκριμένα άρματα και οχήματα παρουσιάστηκαν επίσημα και με έπαρση από τον ίδιο τον Ερντογάν σε έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία.
Επίσης, δεν αμφισβητείται το γεγονός, ότι το φορτίο ξεφορτώνεται στο λιμάνι της Τρίπολης, καθώς εκτός του ότι φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες, το αναφέρουν και οι μαχητές των παραστρατιωτικών οργανώσεων που το παραλαμβάνουν, στις σελίδες τους στο Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία για να δελεάσει τον Σάραζ, να υπογράψει τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, υποσχέθηκε να στείλει στην Τρίπολη επιπλέον οπλισμό, μετάξύ του οποίου και μη επανδρωμένα drones, εξακολουθώντας να παραβιάζει το εμπάργκο όπλων. Σε διαφορετική περίπτωση και εδώ είναι ο εκβιασμός στην κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Ερντογάν φέρεται να απείλησε, ότι θα διακόψει κάθε παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον Σάραζ.
news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news