facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Χαλκίδα: Εκκένωση οικισμών στο Βασιλικό λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λήλαντα

Δύο οικισμοί (Μανίκα και Όαση) βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία εκκένωσης (ελεγχόμενης απομάκρυνσης), καθώς η στάθμη του νερού στον Λήλαντα ποταμό (Στο Βασιλικό Χαλκίδας) έχει ανέβει αισθητά και υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό αποφασίστηκε από την πολιτική προστασία Νομού Ευβοίας (κοινή απόφαση Δήμου και Αντιπεριφέρειας).

Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε χώρους που έχει προβλέψει ο Δήμος Χαλκιδέων.

Νωρίτερα, το evialead.gr βρέθηκε στο σημείο, για επιτόπιο ρεπορτάζ, το οποίο επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Ήδη στην περιοχή κατευθύνονται και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να γίνει η ελεγχόμενη απομάκρυνση των κατοίκων όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.



H επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Κατάστημα της ΔΕ Ληλαντίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, του Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας κ.Απόστολου Κουφού,του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αντώνη Μίχα και του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Γιώργου Κωστόπουλου, αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών του Λήλαντα (Παραλία Βασιλικού-Μανίκα και Όαση) από τις κατοικίες τους, με σκοπό την αποφυγή ενδεχομένων κινδύνων από πιθανή υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Έργων Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Γουρνής, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτρης Σέρρας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικού κ. Παναγιώτης Τροχούτσος και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Κούκουζας. Για τυχόν προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:
Γραφείο :2221351801
Σέρρας Δημήτρης-Αντιδήμαρχος ΔΕ Ληλαντίων: 6971991653
Τροχούτσος Παναγιώτης-Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικού: 6977401544

evialead

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news