facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκικά ΜΜΕ: Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ετοιμάζει ο Ερντογάν

Τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στη Λιβύη φέρεται να σχεδιάζει πλέον η Τουρκία, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αλλά και της Λιβύης, προκειμένου να υποστηρίξει στρατιωτικά την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ αλ-Σαράτζ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα, ότι η στρατιωτική βάση θα εγκατασταθεί στην Τρίπολη και ότι η Άγκυρα είχε ήδη αρχίσει να προετοιμάζει και να παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό στη βάση για την υποστήριξη της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, υπό την καθοδήγηση του Φαγέζ αλ-Σαράτζ.

Η Τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak επικαλέστηκε στρατιωτικές πηγές, αναφέροντας ότι η Άγκυρα είχε ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να εξοπλίσουν πλοία και αεροπλάνα, προετοιμάζοντάς τα για τη μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία μεταφοράς στην Τρίπολη έχει ήδη ξεκινήσει, με τα πλοία να μεταφέρουν αεροσκάφη, άρματα, ειδικές δυνάμεις και δυνάμεις κομάντο.

Πηγές αποκάλυψαν επίσης ότι μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν προετοιμαστεί και ειδοποιηθεί για την απογείωση προς το αεροδρόμιο της Misrata, που έχει στην κατοχή της η GNA.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με τον Σαράτζ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου, που έλεγε ότι είναι έτοιμος να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, κατόπιν αιτήματος της Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η Άγκυρα και η Τρίπολη υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με την ενισχυμένη ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news