facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Προς συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας στην Λιβύη - Δηλώσεις Ρώσου ΥΦΥΠΕΞ

Η Ρωσία με την Τουρκία, βρίσκονται προ των πυλών μιας συμφωνίας για την Λιβύη, με την δημιουργία «οικουμενικής» κυβέρνησης των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων και εν συνεχεία διαμοιρασμό της χώρας, σε μία συμφωνία τύπου «Συρίας».

Ας δούμε τι δήλωσε σχετικά ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλέξανδρος Γκρούσκο:

«Η σύγκρουση στη Λιβύη είναι ένα από τα κεντρικά θέματα των πολιτικών επαφών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Η Λιβύη βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών επαφών με την Τουρκία, όπως και με πολλούς άλλους εταίρους.

Έχουμε έναν πολύ έντονο πολιτικό διάλογο σχεδόν καθημερινά και συζητούμε όλα τα θέματα που είναι σημαντικά για εμάς, όσον αφορά την περιφερειακή ασφάλεια, μέσω συνεργατών (με την Τουρκία) και επαφών αναζητείται κοινό έδαφος».

Ο Γκρούσκο τόνισε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος της Λιβύης στον ΟΗΕ, Χασάν Σαλαμίν, έκανε θετικές προσπάθειες για την διαμεσολάβηση.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η σύγκρουση θα πρέπει να επιλυθεί από τον λαό της Λιβύης μέσω διαπραγματεύσεων.

«Αυτό που ενώνει όλους τους σωστούς ανθρώπους είναι η κατανόηση ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από τους ίδιους τους Λίβυους με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της Λιβύης μέσω διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news