facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Γερμανία στον Τραμπ: Μείνε έξω από την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης

Σκληρή ήταν η απάντηση που έστειλε το Βερολίνο στον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την ψήφιση στις ΗΠΑ νομοσχεδίου που επιβάλλει κυρώσεις στις εταιρείες που κατασκευάζουν τον αγωγό Νord Stream-2 για τη μεταφορά ρωσικού αερίου στη Γερμανία.

«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική καθορίζεται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε ως θέμα αρχής τις εξωτερικές παρεμβάσεις και τις κυρώσεις που έχουν εξωεδαφικές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Οι εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ρωσία στην κατασκευή του αμφιλεγόμενου Nord Stream 2 – ενός project κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή τροφοδοσία της Γερμανίας – εκτιμούν ότι τέτοιου είδους κυρώσεις είναι ένα «σκληρό χτύπημα για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του πρόεδρος του γερμανορωσικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (AHK). Ο Ράινερ Σέλε κάλεσε μάλιστα τους Ευρωπαίους που συμμετέχουν στο έργο να αντιδράσουν «με στοχευμένα αντίμετρα. Διακυβεύεται η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης».

Ο Nord Stream 2, που κατασκευάζεται με στόχο τον διπλασιασμό της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019. Το αμερικανικό νομοσχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της Γερουσίας και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προβλέπει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιοποιήσει εντός 60 ημερών τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει στο έργο του Nord Stream 2.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την ανάκληση αμερικανικής βίζας για τους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news