facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΥΠΕΞ: Δρομολογείται η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης

Το βράδυ της Πέμπτης λήγει το τελεσίγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρέσβη της Λιβύης προκειμένου να παραδώσει επίσημα στην ελληνική πλευρά το κείμενο του μνημονίου κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες. Και ενώ το περιεχόμενο του μνημονίου έχει γίνει πλέον γνωστό, το ελληνικό ΥΠΕΞ αναμένεται να προχωρήσει κανονικά τις διαδικασίες την Παρασκευή για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης.

Tο κείμενο του μνημονίου κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης βρέθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, όχι όμως μέσω της επίσημης οδού, δηλαδή του πρέσβη της Λιβύης, όπως του είχε ζητηθεί. Ως αποτέλεσμα το υπουργείο αναμένεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία απέλασης, κηρύσσοντας τον πρέσβη «persona non grata». Στη συνέχεια θα του δώσει, με βάση τα ισχύοντα, προθεσμία δύο ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Υπενθυμίζετε, ότι μετά την επιβεβαίωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε καλέσει τον πρέσβη της Λιβύης (του αδύναμου, δηλαδή, μέρους της συμφωνίας των δύο πλευρών), εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για τις εξελίξεις. Ο κ. Δένδιας απηύθυνε στον πρέσβη της Λιβύης τελεσίγραφο ολίγων ημερών, προκειμένου να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του μνημονίου – ειδάλλως, θα αντιμετωπιζόταν από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news