facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Πέτσας: Θέλουμε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» έναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Τους στόχους της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η Αθήνα, είπε, θέλει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

“Υπάρχει ένα πλαίσιο επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας με άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, ώστε να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία απέναντι στις παράνομες, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ενέργειές της με αποκορύφωμα την άκυρη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης” είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (12.12.2019) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Μέσω του Reuters, ήδη από χθες, έχει δει το φως της δημοσιότητας το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, στο οποίο αναφέρεται ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και η Λιβύη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, στο κείμενο των συμπερασμάτων ικανοποιούνται τρία θέματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις: Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, η ρητή αναφορά ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και η διατύπωση της ανεπιφύλακτης στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

“Αυτά τα τρία πράγματα δίνουν την πολιτική «ομπρέλα» ώστε όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΕ αλλά και οι υπουργοί να μπορέσουν να εξειδικεύσουν ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα ακόμα και με κυρώσεις, εάν χρειαστεί” σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» στήριξης και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσουν τις τουρκικές προκλήσεις.

«Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της εάν χρειαστεί και ελπίζουμε να μη χρειαστεί» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news