facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Σκόπια: Η αντιπολίτευση μπλοκάρει την αλλαγή ονομασίας του στρατού

Το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE στα Σκόπια αντιτίθεται στην αλλαγή της ονομασίας του αποκαλούμενου «Στρατού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ARM)», το οποίο σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να ονομαστεί «Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (ARMV)» .

Oπως μεταδίδει το IBNA, το νομοσχέδιο στο οποίο εκφράζει τις αντιρρήσεις του το VMRO - DPMNE σχετίζεται με τη διαδικασία οριστικοποίησης της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Θα αποδεχθούμε οτιδήποτε συμβαδίζει με την εναρμόνιση των διαδικασιών του ΝΑΤΟ. Διαφωνούμε με το άρθρο που προβλέπει την αλλαγή του ονόματος του ARM, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητο και δεν έχει προθεσμία για την εφαρμογή του. Αυτό είναι ακόμα ένα τεστ για το SDSM για να δούμε αν θέλουν απλώς να αλλάξουν το όνομα του ARM», δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας VMRO-DPMNE, Νίκολα Μιτσέφσκι.

Ωστόσο, το SDSM του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επιμένει ότι η αντιπολίτευση εμποδίζει την ευρωατλαντική πορεία της χώρας και αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του νόμου απαιτείται η έγκριση από τα δύο τρίτα των βουλευτών στη Συνέλευση της Βόρειας Μακεδονίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news