facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Συνθήματα και τρικάκια στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Άγνωστοι προσέγγισαν νωρίς το απόγευμα το κτίριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα στην οδό Ερατοσθένους, στο Παγκράτι. Αφού έγραψαν συνθήματα με μπογιές και πέταξαν τρικάκια, τράπηκαν σε φυγή.

Συγκεκριμένα, περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου φώναξαν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας, ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου.

Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και πριν από λίγες ημέρες με στόχο τα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία» στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», σχολιάσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η επίθεση στην εφημερίδα Δημοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Την επίθεση καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης: «η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες».

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news