facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκία, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, μποϊκοτάρουν το Βραβείο Νόμπελ

Μετά από αίτημα του Κοσσυφοπεδίου, η Βόρεια Μακεδονία αποφάσισε να μποϋκοτάρει τη τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον αυστριακό συγγραφέα Πέτερ Χάντκε, με τη δικαιολογία ότι υπήρξε υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Μπεχγιέτ Πατσόλι , ο οποίος ήταν ο πρώτος που ζήτησε μποϋκοτάζ στην τελετή απονομής, μετά τη δεύτερη δήλωση του Χάντκε με την οποία αρνήθηκε το περασμένο Σάββατο τη ‘σφαγή στη Σρεμπένιτσα’.

«Σας ευχαριστώ Νίκολα Ντιμίτροφ για το μποϊκοτάζ της τελετής του βραβείου Νόμπελ» ήταν η αντίδραση του Πατσόλι προς τα Σκόπια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Γκεντ Τσακάι, έγραψε στο Twitter ότι «οι θηριωδίες του πολέμου κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν πρέπει να ανταμειφθούν» .

Επίσης, η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019 στον Πέτερ Χάντκε, γιατί αρνήθηκε την γενοκτονία των μουσουλμάνων στη Βοσνία το 1995.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία, δεν θα συμμετάσχει στην τελετή του βραβείου Νόμπελ.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τη σουηδική ακαδημία ως ένα ίδρυμα που ενεργεί πολιτικά και ιδεολογικά…

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news