facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Κακοκαιρία: Επιμένει η «Ζηνοβία» - Πότε έρχεται το δεύτερο κύμα χιονιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» από τη χώρα μας, η οποία συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Αττική και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Για δύο κύματα της κακοκαιρίας έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

«Το δεύτερο κύμα το περιμένουμε από αργά το βράδυ της Κυριακής μέχρι και όλη την υπόλοιπη αυριανή ημέρα (σ.σ. τη Δευτέρα)».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχουμε ισχυροποίηση των βροχοπτώσεων στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές από το Πήλιο μέχρι την ανατολική Πελοποννησο. Χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ενδεικτικά στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία θα χιονίσει έως τα 150 μέτρα υψόμετρο και αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουμε προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας».

Ειδικά για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος εκτίμησε ότι «θα χιονίσει στα γύρω ορεινά σε περιοχές δυτικότερα που συνορεύουν με την Κορινθία και βόρεια με τη Βοιωτία σε υψόμετρο 250-300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για λίγο πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα» ενώ για την ανατολική Πελοπόννησο είπε ότι θα χιονίσει πάνω από τα 500 μέτρα.

Χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ωρών θα είναι, επίσης, οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στο Αιγαίο και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης ενώ στο Αιγαίο θα επικρατούν βορειάδες έως και 10 μποφόρ.

Η εκτίμηση, πάντως του Γιάννη Καλλιάνου είναι ότι «μέχρι τις 10-11 το πρωί της Τρίτης οι οποιες χιονοπτώσεις θα σταματήσουν».




Δείτε βίντεο με με τα ύψη των χιονοπτώσεων μέχρι και τη Δευτέρα




protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news