facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κατάληψη στο Κουκάκι: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία περί αστυνομικής βίας

Δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από το Κουκάκι όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτηρίων.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρώζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που βρίσκεται δίπλα στο υπό κατάληψη κτίριο, κατήγγειλε πως όταν αρνήθηκαν σε αστυνομικούς να μπουν στο σπίτι τους για να περάσουν στο επόμενο ζητώντας τους εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους έδειραν.
Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, είδε έναν αστυνομικό να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της που ήταν πεσμένος στο πάτωμα.
Στη συνέχεια,  πατέρας και γιος προσήχθησαν στην Γ.Α.Δ.Α. με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.
Εν τω  μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί μια φωτογραφία που δείχνει στην εν λόγω ταράτσα που διαδραματίστηκε το περιστατικό, ένα από τα μέλη της οικογένειας να βρίσκεται στο έδαφος, να φοράει πισθάγκωνα χειροπέδες και να έχει καλυμμένο το πρόσωπο του με μαύρη σακούλα ή κουκούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η φωτογραφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media και με αρνητικά σχόλια για την αστυνομία, έχει προκαλέσει προβληματισμό και έντονη δυσαρέσκεια σε υψηλόβαθμους κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε χαρακτηριστικά ««Αν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά».
news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news