facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πρόεδρος λιβυκής Βουλής: Να αποσυρθεί η διεθνής αναγνώριση της κυβέρνησης Σάρρατζ

Την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φαγέζ αλ Σάρρατζ, ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής των Εθνοτήτων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ. 
«Η κυβέρνηση του Σάρρατζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Egypt Today».
Γνωστοποίησε δε, ότι το αίτημα απόσυρσης της διεθνούς αναγνώρισης της GNA θα υποβληθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου, στις 15 Ιανουαρίου.
Καταδίκασε δε, εκ νέου τις τελευταίες συμφωνίες μεταξύ Σάρρατζ και Τουρκίας για την ασφάλεια και τη ναυτιλία, τονίζοντας ότι οι συμφωνίες αυτές είναι άκυρες, εφόσον το Κοινοβούλιο δεν τις έχει εγκρίνει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σάλεχ, την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκε στην Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησης της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια των επαφών διαπιστώθηκε η κοινή στάση απέναντι στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.
Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, με την κυβέρνηση του Σάρρατζ να αναγνωρίζεται και επισήμως από τον ΟΗΕ, παρότι ελέγχει μόνο την πρωτεύουσα Τρίπολη και ορισμένα τμήματα στα δυτικά.
Από την πλευρά του, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπως και τη Βουλή των Εθνοτήτων.
ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news