facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Κεραμέως: Το 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

«Προχωράμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση» τόνισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι οι 4.500 διορισμοί θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σταδιακά εντός Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό παράβολο του ΑΣΕΠ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως πρόκειται για ζήτημα της ίδιας της Ανεξάρτητης Αρχής και ότι δεν μπορεί το υπουργείο να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που έχουν ήδη εκδοθεί οριστικοί πίνακες.

«Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας», ανέφερε ακόμη η υπουργός Παιδείας, που επεσήμανε πως παρότι η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι η κυβέρνηση «εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ» και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Κεραμέως: Θεσπίζεται ισχύς μικρότερη της τριετίας για τους πίνακες εκπαιδευτικών

Με χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας μικρότερο της τριετίας για τους πίνακες εκπαιδευτικών θα γίνουν οι επόμενες προσλήψεις ανακοίνωσε, πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός Παιδείας.

Δημοσιοποίησε σε ανάρτησή της την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προσμετράται σε λιγότερο από τρία χρόνια η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και να θεσπιστεί ισχύς μικρότερη της τριετίας για τους πίνακες των εκπαιδευτικών.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news