facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Προκαλεί ο Ακάρ: Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όπως και το 1974

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε στο πρακτορείο Αναντολού πως η κατάσταση βρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως και το 1974, μιλώντας για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Μάλιστα ο Ακάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com ο Τούρκος Υπουργός είπε για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο ότι η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό».

Για την συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news