facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Β. Κικίλιας: Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων

Την διάθεση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων το 2020 προανήγγειλε από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων.

«Πήραμε παραπάνω πιστώσεις για το 2019 αναμορφώνοντας τα όρια και τα πλαίσια, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα τα νοσοκομεία μας. Και ο αρχικός προϋπολογισμός και οι πιστώσεις για το ’20 είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων παραπάνω και ενδεχομένως να φτάσουν στα 2,461 δις ευρώ» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως θα δρομολογηθούν νέες προσλήψεις στον τομέα της υγείας το 2020. «Προκηρύξαμε 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δρομολογήσαμε την πρόσληψη 950 μονίμων ιατρών. Μετά από πολλά – πολλά χρόνια, από το 2012, συμφωνήσαμε με τον ΠΙΣ και υπογράφουν συμβάσεις έργου με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων που έχουν πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά το 2012προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και ακολουθούν και 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Για πολιτική του υπουργείου στα φάρμακα, ο κ. Κικίλιας τόνισε «τη μηδενική αύξηση στις τιμές των φαρμάκων για το 2020 και αντιθέτως μειώσεις μέχρι 7% για πολλά από αυτά. Εκδώσαμε άμεσα δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο και ανακοινώθηκε, με συνολικό όφελος 180 εκατομμύρια για το κράτος και την πολιτεία και 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως υπολογίζει ο ΕΟΦ με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου έτους, μείωσης της συμμετοχής των ασφαλισμένων και των πολιτών στα φάρμακα αυτά. Απευθείας, 50 εκατομμύρια μείωση» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στην έκδοση του δελτίου τιμών φαρμάκων, με το οποίο επιτυγχάνεται όφελος 180 εκατ. ευρώ για την Πολιτεία και 50 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους μέσω μείωσης της συμμετοχής, με βάση τους υπολογισμούς του ΕΟΦ.

Αναφορικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «προχωράμε με σχέδιο και πολιτική βούληση και σταθερά βήματα σε μικρές νίκες για μία καλύτερη, ποιοτική δημόσια υγεία για όλους» σημειώνοντας πως «η βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα φτάνει 700.000 ημέρες νοσηλείας με το κόστος να φτάνει το 1 δισ. ευρώ».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news