facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Αποζημίωση για οπτικά και ειδικές θεραπείες χωρίς voucher μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Παράταση στην διαδικασία αποζημίωσης των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ για οπτικά και ειδικές θεραπείες (π.χ. ειδικής αγωγής κ.ά) χωρίς τη χρήση voucher, έδωσε ο Οργανισμός, με σχετική απόφαση, που κοινοποίησε στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ).

Η απόφαση, η οποία αφορά στην περίοδο έως και τις 31/12/2019, ξεμπλοκάρει χιλιάδες αποζημιώσεις για θεραπείες ειδικής αγωγής και αγορές οπτικών, απαλλάσσοντας τους ασφαλισμένους από την ταλαιπωρία αλλά και τη σύγχυση, που προκλήθηκε σχετικά με τη διαδικασία αποζημίωσης, μετά τη λήξη ισχύος της προηγούμενης απόφασης, για την προμήθεια οπτικών και παροχή ειδικών θεραπειών χωρίς τη χρήση voucher.

Η απόδοση της δαπάνης θα γίνεται με βάση το παραστατικό αγοράς και την ηλεκτρονική ιατρική γνωμάτευση, στην οποία εκτός από τα στοιχεία του γιατρού και του ασθενή, αναφέρονται ο κωδικός νόσου (ICD10) είτε για το οφθαλμολογικό πρόβλημα είτε για τη διαταραχή που απαιτεί θεραπεία ειδικής αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο του τ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η διαδικασία πληρωμής και αποζημίωσης είχε θεσμοθετηθεί να γίνεται με τη χρήση voucher, ένα σύστημα το οποίο είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει ανεπιτυχώς η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τα τελευταία δύο χρόνια, με διαδοχικές αποφάσεις, συνεχίστηκε η διαδικασία παροχής με μετρητά, με το νέο σύστημα να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων, οι οποίοι αρνούνται σταθερά να συνεναίσουν, κάνοντας λόγο για μονομερή συμφωνία χωρίς διάλογο.

«Εξαιτίας της καθυστέρησης στη συμφωνία με τους θεραπευτές Ειδικών Θεραπειών και τους προμηθευτές οπτικών ειδών, αποφασίσθηκε η καταβολή των αποζημιώσεων απευθείας σε δικαιούχους του Οργανισμού για δαπάνες που διενεργήθηκαν ή θα διενεργηθούν έως και τις 31-12-2019 και αφορούν προμήθεια οπτικών ειδών και χορήγηση ειδικών θεραπειών», αναφέρει η σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news