facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει κι άλλο η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - «Ναι» στον αντικαπνιστικό και τον νόμο για το άσυλο λένε οι πολίτες

Ισχυρή υποστήριξη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αυτά για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό  νόμο, παρέχει η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως προκύπετι από τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει έτι περαιτέρω, στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.



Ενδεικτική είναι και η παράσταση νίκης, όπου επτά στους δέκα δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17%, που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.



Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, η κοινή γνώμη δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων, αφού το 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.



Αναφορικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% συμφωνεί, έναντι του 23% που διαφωνεί.



Ακόμη, το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news