facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ξένα ΜΜΕ για την ελληνική προσφυγική κρίση: «Oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν μοιράζονται το βάρος των προσφύγων»

«Oι ευρωπαικές κυβερνήσεις αγνοούν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να μοιραστούν το βάρος των προσφύγων», όπως σχολιάζει ο ευρωπαικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Euractiv» μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για την ελληνική προσφυγική κρίση.

Το επίμαχο δημοσίευμα επικαλείται τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Ευρωκοινοβουλίο επικρίνοντας τα ευρωπαικά κράτη μέλη που αρνούνται να ελαφρύνουν τη χώρα μας από το βάρος των μεταναστών και προσφύγων.

«Ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέστειλε επιστολή στους ομολόγους του στην Ε.Ε ζητώντας τους να μοιραστούν το βάρος των τεσσάρων χιλιάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στα ελληνικά νησιά, αλλά μόνο ένα ευρωπαικό κράτος απάντησε», υποστηρίζει το άρθρο και προσθέτει: «Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε τα κράτη μέλη της Ε.Ε να αναλάβουν την ευθύνη τους για την κρίση των προσφύγων και να βοηθήσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό Ε.Ε–Τουρκίας του 2016.

Επιπλέον, ο ευρωπαικός ιστότοπος κάνει αναφορά στην οργή πολλών Ευρωβουλευτών για την πολιτική Ερντογάν στη βόρεια Συρία.

«Πολλοί ευρωβουλευτές απ' όλα τα κόμματα επέκριναν χθες δριμύτατα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα σχέδιά του αναφορικά με την μετεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία...

«Ο επίσημος Επίτροπος της ΕΕ κ. Maciej Popowski ξεκαθάρισε ότι η Ε.Ε δεν θα δώσει ένα ευρώ για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων εάν δεν είναι εθελοντική και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει μια αναγκαστική δημογραφική αλλαγή στη βόρεια Συρία, όπως προωθεί η Τουρκία», σχολιάζει ο ευρωπαικός ιστότοπος «Euractiv».

«Η Ε.Ε έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση στην Τουρκία στη διάρκεια προσφυγικής κρίσης.

Πολλοί ευρωβουλευτές επέκριναν επίσης τις κυβερνήσεις της Ε.Ε λέγοντας ότι «έγιναν πολιτικοί όμηροι του εκβιασμού του Ερντογάν», αναφέρει το άρθρο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news