facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Προανακριτική για Novartis: Άγνοια για δωροδοκία πολιτικών δήλωσε η γραμματέας του Κ.Φρουζή

Άγνοια για τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis δήλωσε η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν η αρμοδιότητα μου» φέρεται να δήλωσε η Μ. Μαραγγέλη.

Ερωτηθείσα από τον πρόεδρο εάν έχει εξεταστεί ποτέ από Αρχές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2017 κατέθεσε μετά από κλήση της Ελένης Τουλουπάκη, παρουσία δύο εισαγγελέων.

Πρόσθεσε ότι κατέθεσε ξανά στις αρχές του 2018 στο τμήμα εγκλημάτων κατά της διαφθοράς. Δήλωσε ότι δεν κατέθεσε ποτέ στο εξωτερικό. Επίσης, ανέφερε ότι η κ. Τουλουπάκη δεν ήταν παρούσα στην κατάθεση. Όπως είπε, δεν συνάντησε ποτέ την κ. Τουλουπάκη, παρά μόνο σε κάποιες διευκρινιστικές καταθέσεις όπου ήταν εντός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το εάν γνώριζε κάτι για δωροδοκία Αβραμόπουλου, Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Λυκουρέτζου, η Μαρία Μαραγγέλη απάντησε αρνητικά. «Δεν ήταν το αντικείμενο μου ο τομέας των εμβολίων» φέρεται να είπε.

Επίσης απάντησε ότι δεν είχε δει ποτέ βαλίτσες.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Κ. Φρουζής είχε συναντηθεί με τον Λοβέρδο, παραπάνω από μία φορά, ενώ δήλωσε ότι υπήρξαν και συναντήσεις με τον Στουρνάρα, λόγω του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Φρουζή.

Πρόσθεσε επίσης ότι είχε κλείσει ραντεβού του Φρουζή και με τον τότε πρωθυπουργό. «Μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου, αλλά δεν θυμάμαι πότε» είπε.

Ερωτηθείσα και πάλι αν είχε δει βαλίτσες, απάντησε: «Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με Φρουζή για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του, θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με το αν έχει δει καταθέσεις των Κελέση και Σαράφη, η Μαρία Μαραγγέλη απάντησε: «από δημοσιεύματα».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news