facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Άρθρο παρέμβαση: Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώτος υπουργός που λέει ότι η Folli Follie είναι σκάνδαλο

Επιτέλους. Μετά από 18 μήνες που ξέσπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων 50 ετών (μεγαλύτερο ακόμα και από του Γιώργου Κοσκωτά) αυτό της Folli Follie, ο πρώτος υπουργός που το παραδέχεται επίσημα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το σκάνδαλο δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 εν τούτοις ποτέ ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί τόλμησαν να πουν μια κουβέντα. Απόλυτη (ένοχη) σιωπή επί των ημερών τους (Μάιος 2018 εώς Ιούλιο 2019).

Βλέπετε υπήρχε η φημολογία ότι η σύζυγος κορυφαίου υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είχε αναλάβει την υπόθεση τους. Η σύζυγος του κορυφαίου υπουργού φυσικά είναι δικηγόρος.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης έκανε ότι ήταν δυνατόν να καθυστερήσει την σύνταξη του περίφημου πορίσματος της FF βάση του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, τον περασμένο Νοέμβριο.

H υπόθεση των FF πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικονομία και τις επιχειρήσεις της χώρας. Ήλθε λοιπόν η ώρα να ξεκαθαρίσουν πολλά για αυτή την υπόθεση.

Την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία που που δίνει την δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να καθαιρεί διοικήσεις εισηγμένων εταιρειών που παραβιάζουν τους κανόνες της αγοράς.

Σύμφωνα με το κ. Χρήστο Σταϊκούρα η ρύθμιση έχει ειδικό στόχο το ξήλωμα της διοίκησης της Folli Follie για την οποία είπε ότι «αποτελεί παράδειγμα διαστρέβλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου»

«Η ρύθμιση στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία, την αξιοπιστία και την προάσπιση των επενδυτών και της εθνικής οικονομίας. Σε έκτακτες περιπτώσεις η κεφαλαιαγορά έχει δυνατότητα να ζητά από εισηγμένη εταιρεία σύγκλιση μετόχων της με όρους που γίνονται σήμερα για μετόχους μειοψηφίας και να ζητά από δικαστήριο τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Αυτές οι ειδικές προβλέψεις γίνονται για απολύτως αναγκαίους λόγους. Ενεργούμε αποφασιστικά και τολμηρά.

Οι προβλέψεις δεν αποτελούν παρέμβαση στην λειτουργία των εταιριών αλλά αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων όπως είναι η Follie Folli για την προστασία της αγοράς και για λόγους δημοσίου συμφέροντος», εξήγησε ο υπουργός.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news