facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

“Μύλος” η Λιβύη για τη συμφωνία με Ερντογάν: Είναι παράνομη, λέει ο Στρατάρχης Χάφταρ

Οι δυνάμεις που αντιμάχονται την κυβέρνηση στη Λιβύη χαρακτηρίζουν παράνομο το μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στη χώρα τους και την Τουρκία!

Μπορεί η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη με επικεφαλής τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ να επιβεβαίωσε σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, χωρίς να κάνει γνωστή καμιά λεπτομέρεια, αλλά δεν πείθει ούτε το εσωτερικό της.

Η κυβέρνηση στην ανατολική Λιβύη, όπου εδρεύουν από το 2014 υπό τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ πολιτικές παρατάξεις που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, ανακοίνωσε από την πλευρά της πως το Μνημόνιο Συνεννόησης για τα θαλάσσια σύνορα είναι «παράνομο».

Η αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις επιτροπή του κοινοβουλίου που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη και ελέγχεται από τον Χάφταρ αποκάλεσε το Μνημόνιο Συνεννόησης «κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Λιβύης» και απειλή για «την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο».

Η κόντρα του Στρατάρχη Χάφταρ με το καθεστώς Ερντογάν δεν είναι κάτι νέο στη Λιβύη. Πριν λίγους μήνες ο Χάφταρ είχε ανακοινώσει πως βάζει στο στόχαστρό του τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση της Τρίπολης, προκαλώντας την οργή του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news