facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Άκυρος συναγερμός για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ

Κανένα τσουνάμι δεν εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Ελ Σαλβαδόρ, μολονότι οι Αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει ότι ένα στρατιωτικό αμερικανικό αεροσκάφος είδε ένα πιθανό παλιρροϊκό κύμα να κατευθύνεται προς τις ακτές.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ ανέφερε μέσω του Twitter ότι αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας είδε ένα «πιθανό τσουνάμι» σε απόσταση 600 μιλίων (965 χιλιόμετρα) από το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα. Έτσι, οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της χώρας, Ναγίμπ Μπουκέλε, κάλεσε σήμερα το απόγευμα τους συμπατριώτες του που κατοικούν κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο επειδή.

Ωστόσο, αργότερα, ο Ορλάνδο Τεχάδα, στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπήρξε απολύτως καμία καταγραφή τσουνάμι».

Αμέσως μετά η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε και αυτή ότι δεν διαπιστώθηκε «κάποια δραστηριότητα» που θα μπορούσε να προκαλέσει το φαινόμενο αυτό.

«Όμως, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία κινούνται τα παλιρροϊκά κύματα, το θεωρήσαμε συνετό να μοιραστούμε αμέσως αυτήν την πληροφορία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Αρχές του Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news