facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ρουβίκωνας: Αιτία πολέμου το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για την εκκένωση καταλήψεων

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει ο Ρουβίκωνας το τελεσίγραφο των 15 ημερών που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να εκκενωθούν κτίρια που τελούν υπό κατάληψη.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας χαρακτήρισε το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη «αιτία πολέμου». Αυτή ήταν η αντίδραση από πλευράς Ρουβίκωνα στο κάλεσμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκκενωθούν εντός των επόμενων 15 ημερών οι καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Φαίνεται πως καμία από τις δυο πλευρές δεν είναι πρόθυμη να κάνει πίσω, με το κλίμα στα Εξάρχεια να γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτικό.

“Το τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στους καταληψίες, Έλληνες και αλλοδαπούς, είναι σαφέστατο και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα”, ανέφεραν στο newsit.gr, πήγες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας μάλιστα πως το 15θημερο που δόθηκε ως προθεσμία, δεν θα πάρει καμία παράταση.

Η λήξη της προθεσμίας για την εκκένωση των καταλήψεων, σχεδόν συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επεμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.

Συνολικά τα κατειλημμένα κτήρια στο κέντρο τις Αθήνας ξεπερνούν τα 14. Στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν τουλάχιστον 8 ενεργές καταλήψεις κτηρίων, κυρίως από αντιεξουσιαστές αλλά και πρόσφυγες, που δεν βρήκαν φιλοξενία σε δομές.

Κατά συνέπεια φαίνεται πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών και βάζει δύσκολα στους επιτελείς που θα έχουν διπλό ρόλο. Να σχεδιάσουν δηλαδή την εκκένωση καταλήψεων όπως είναι το “ΒΟΞ”που θεωρείται το κέντρο του Ρουβίκωνα και παράλληλα να σχεδιάσουν τα μέτρα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως όλα δείχνουν και οι δυο πλευρές προετοιμάζονται για την σύγκρουση, με καταλυτική ημερομηνία την 6η Δεκεμβρίου, καθώς λίγες ημέρες πριν, λήγει και το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news