facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Πού το πάει η Άγκυρα με την ΑΟΖ - Θριαμβολογίες του τουρκικού Τύπου

Απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας, συνιστά η υπογραφή μνημονίου μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, εξαφανίζοντας την επήρεια της Κρίτης. Η συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης, σφραγίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης (27/11) ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Ες Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ελληνική διπλωματία, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να καλεί για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα. Επιπλέον ο κ. Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, για να καθοριστούν όλες οι περιοχές ευθύνης πρέπει να επιλυθεί πρώτα το κυπριακό» φέρεται να δήλωσε προς την ελληνική πλευρά ο Τούρκος πρέσβης. Είπε επίσης, ότι η Άγκυρα επιθυμεί διάλογο με την Ελλάδα.

Ανεβάζει τους τόνους ο τουρκικός Τύπος, καθώς όλα τα πρωτοσέλιδα, αντιπολιτευόμενων και συμπολιτευόμενων εφημερίδων, κινούντα;ι στο ίδιο κλίμα.

Sozcu: Χαλάσαμε τα σχέδια της πετρελαϊκής συμμαχίας. Η Τουρκία εμπόδισε τα σχέδια της λεηλασίας που είχαν ετοιμάσει οι Έλληνες με σύμμαχό τους την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Yeni Safak: Το παιχνίδι στη Μεσόγειο ξεκίνησε τώρα. Η Τουρκία εμπόδισε τα σχέδια πολιορκίας της στην ανατολική Μεσόγειο.

Cumhuriyet: Η κίνηση της Μεσογείου. Η Τουρκία έχει στόχο να εμποδίσει τα σχέδια της Ελλάδας για ΑΟΖ.

Turkiye: Η συμμαχία της Ημισελήνου. Χαλάσαμε τα σχέδια της Ελλάδος η οποία είχε καταλάβει παράνομα περιοχή 39.000 τ. χλμ της Λιβύης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news