facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού: Δεν έχουμε χώρο για πρόσφυγες ή μετανάστες

Κατηγορηματικός ως προς την πιθανή έλευση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών σε Χολαργό και Παπάγου, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (11/11) ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, τονίζοντας πως ούτε ο Δήμος διαθέτει ελεύθερους χώρους φιλοξενίας, αλλά ούτε και οι ιδιοκτήτες πρόκειται να νοικιάσουν τους χώρους τους στην Ύπατη Αρμοστεία.
Συγκεκριμένα, και με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση του Σώματος, ο κ. Αποστολόπουλος επί λέξει ανέφερε:
«Θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και μιλάνε για θέματα προσφύγων και μεταναστών. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο το οποίο υπάρχει είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Ύπατη Αρμοστεία, όπως όλοι έχουμε διαβάσει στα Μέσα, ότι ψάχνει χώρους για να μισθώσει σπίτια στην περιοχή των βορείων προαστίων και φυσικά έχει βάλει όλους του Δήμους του βόρειου τομέα.
Τίποτα άλλο δεν υπάρχει αγαπητοί συνάδελφοι, δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφόρηση σχετικά με το θέμα. Το μόνο που είναι επίσημο και έχει βγει προς τα έξω είναι ακριβώς ότι η ύπατη αρμοστεία ψάχνει να νοικιάσει σπίτια για να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Έτσι νομίζω είναι η πρόσκληση η οποία έχουν δημοσιοποιήσει.
Θεωρώ ότι στην περιοχή του Παπάγου και του Χολαργού που με δυσκολία βρίσκεις σπίτι να μισθώσεις και τα σπίτια μας είναι και σχετικά μεγάλα σε τετραγωνικά, νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν αρκετοί συνδημότες μας οι οποίοι θα νοικιάσουν τα σπίτια στην Ύπατη Αρμοστεία. Ο Δήμος βέβαια παρακολουθεί το θέμα και βεβαίως για οτιδήποτε νέο έχουμε θα σας ενημερώσουμε και θα σας κρατάμε ενήμερους. Ευχαριστώ».
Λίγο αργότερα, με αφορμή σχετική επερώτηση του Παπαγιώτη στρατηγού και δημοτικού συμβούλου, Κώστα Τίγκα, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού συμπλήρωσε:
«Δεν έχουμε ελεύθερους δημοτικούς χώρους για να φιλοξενήσουμε σε δομές πρόσφυγες ή μετανάστες. Από εκεί και πέρα αυτό είναι μια γενική πρόσκληση ενδιαφέροντος που έκανε (σ.σ. η Ύπατη Αρμοστεία) για όλο το βόρειο τομέα. Πιστεύω θα ζοριστεί στις περισσότερες περιοχές του βόρειου τομέα να βρει σπίτια ή να νοικιάσει. Βεβαίως, ενδεχομένως σε κάποιους άλλους Δήμους μπορεί να έχει επιτυχία το εγχείρημα».
menoumeholargo

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news