facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Καιρός: Η «Βικτώρια» σαρώνει… παντού! Κλειστά σχολεία στην Κέρκυρα

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και η κακοκαιρία «Βικτώρια» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι αστραπές και οι βροντές έφεραν βροχές και στην Αττική το βράδυ, αλλά σύμφωνα με την ΕΜΥ το πέρασμα της κακοκαιρίας δεν έχει τελειώσει και αναμένεται να «χτυπήσει» την Αττική το μεσημέρι και το απόγευμα.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έφερε μαζί της η “Βικτώρια” το γεγονός πως σύμφωνα το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.grμέσα σε περίπου 8 ώρες έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής στην Ιθάκη.
καιρός
Το βράδυ ήταν βροχερό στην Αττική, με τις αστραπές και τις βροντές να συνοδεύονται από δυνατή βροχή. Και μπορεί νωρίς το πρωί η κατάσταση να ήταν καλύτερη, αλλά έπεται… συνέχεια. Γιατί ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και οι επόμενες ώρες αναμένονται δύσκολες στο Λεκανοπέδιο.
Δείτε εικόνες από την Αττική







«Βικτώρια» και… χάος στην Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά καταγράφηκαν ζημιές από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας τις προηγούμενες ώρες. Το Ιόνιο ήταν άλλωστε η περιοχή όπου ο καιρός έδειξε πρώτα τα… δόντια του.
Στην Κέρκυρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αφού από το μεσημέρι της Τρίτης άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς! Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί, ενώ κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Η «Βικτώρια» προκάλεσε και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.
Δείτε εικόνες από την Κέρκυρα


καιρόςκαιρόςκαιρόςκαιρός
Εξαιτίας της κακοκαιρίας, σήμερα Τετάρτη (12.11.2019) αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού. Την απόφαση πήραν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση.
Κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά
Δύσκολη η κατάσταση και στην Κεφαλονιά, όπου οι κάτοικοι στο Νυφί μιλούν για κατολισθήσεις και λάσπη με φερτά υλικά που έχουν φτάσει στο χωριό!
Μηχανήματα και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ήταν όλη νύχτα επί ποδός καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Βαγγέλη Ανδράτο είναι απίστευτα μεγάλη η ποσότητα νερού που έπεσε σε ορισμένες περιοχές.
Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην
ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός αύριο Πέμπτη 14-11-2019
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news