facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αλβανία: Αεροσκάφη έκτακτης ανάγκης από Ιταλία και Ελλάδα – Γαλλία και Τουρκία σε ετοιμότητα

Αεροσκάφη με ειδικές ομάδες εκτάκτων αναγκών έχουν σπεύσει από την Ιταλία και την Ελλάδα στη χώρα, για να βοηθήσουν τις αρχές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι πρωθυπουργοί Τζουζέπε Κόντε και Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν στον ομόλογό τους, Έντι Ράμα για την απογείωση των αεροσκαφών.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασαν προς τον Ράμα την ετοιμότητά τους για οποιαδήποτε ανάγκη που μπορεί να έχει η Αλβανία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ανακοίνωσε ότι ειδικές ομάδες των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου θα συνδράμουν στον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια κατοικιών που έπεσαν από τον μεγάλο σεισμό.



Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μάρκοβιτς ανακοίνωσε ότι μια ειδική ομάδα υποστήριξης για τους τραυματίες πηγαίνει στην Αλβανία, αλλά και ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι μια άλλη ομάδα υποστήριξης εκτάκτων αναγκών μεταβαίνει από τη Σερβία στα Τίρανα.

Επίσης, η καγκελάριος Μέρκελ εγκατέστησε μηχανισμό έκτακτης βοήθειας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπορίσοφ, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς βοήθειας.

Μέχρι στιγμής 14 είναι τα θύματα του Εγκέλαδου και εκατοντάδες οι τραυματίες.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news