facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Λαμία: Θα έστελναν δυόμισι τόνους λαθραίου καπνού μέσω ΚΤΕΛ - Δείτε φωτογραφίες

Ολόκληρα εργαστήρια επεξεργασίας καπνού και παράνομης παραγωγής τσίπουρου ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας στις ιδιοκτησίες τριών Ελλήνων, που ήταν έτοιμοι να στείλουν σχεδόν δυόμισι τόνους καπνού σε διάφορες πόλεις της χώρας με ασυνόδευτα δέματα μέσω του ΚΤΕΛ!

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη αρχικά με οργανωμένη επιχείρηση έξω από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Λαμίας ένας 45χρονος αλλοδαπός που θα φόρτωνε σε λεωφορείο 12 νάιλον συσκευασίες κομμένου αδασμολόγητου καπνού συνολικού βάρους έξι κιλών και 61 γραμμαρίων. Μαζί με τον λαθραίο καπνό, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίας.

kapnos-2
kapnos-1
Αργότερα, εντοπίστηκαν δυο Έλληνες, ένας 68χρονος και μία 53χρονη, ενώ αναζητείται ο 60χρονος σύζυγος της γυναίκας που προέκυψε ότι έκοβαν ποσότητες καπνού, τις συσκεύαζαν και τις έστελναν σε όλη την επικράτεια. Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και μια αποθήκη της 53χρονης και του 60χρονου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαμιέων, βρέθηκαν 39 συσκευασίες με κομμένο αδασμολόγητο καπνό βάρους 19 κιλών και 454 γραμμαρίων, άκοπος καπνός συνολικού βάρους ενός τόνου και 632 κιλών και μια μπετονιέρα στην οποία ανάδευαν τις ποσότητες του κομμένου καπνού. 
kapnos-5
kapnos-4
Σε μια αποθήκη ιδιοκτησίας του 68χρονου, σε απομονωμένο αγροτικό σημείο της ίδιας περιοχής, κατασχέθηκαν άλλα 770 κιλά άκοπου καπνού, χύμα και συσκευασμένος κομμένος καπνός συνολικού βάρους πέντε κιλών και 71 γραμμαρίων, μια μπετονιέρα καθώς και μια μηχανή κοψίματος του καπνού. Όμως, εκτός από τον αδασμολόγητο καπνό, ο 68χρονος διακινούσε και… τσίπουρο καθώς στην ίδια αποθήκη βρέθηκε να λειτουργεί ένα παράνομο πακτωμένο καζάνι απόσταξης και κατασχέθηκαν το καπάκι του και τέσσερα πλαστικά δοχεία που περιείχαν 640 λίτρα αποσταγμένου τσίπουρου!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο 68χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων.

kapnos-6
kapnos-3
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news