facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Κουμουτσάκος προς Άγκυρα: Ελέγχετε τις ροές μεταναστών - Τους «σπρώχνετε» προς την Ελλάδα

Τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσαμακλί, ο οποίος αντικαθιστά τον υπουργό Σουλεϊμάν Σοϊλού, συναντά αυτή την ώρα στη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η έκτακτη συνάντηση των δύο πολιτικών γίνεται με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις διαρκείς απειλές, από επίσημα χείλη, για άνοιγμα των πυλών της Τουρκίας, προκειμένου εκατομμύρια μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη.

Κατά πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός θα θέσει ζήτημα δικτύων διακινητών, ενώ θα διαμαρτυρηθεί και για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων -και δη, του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- οι οποίες δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να «σπρώχνουν» τους μετανάστες προς τα ελληνικά παράλια και τη Δύση.

Ο κ. Κουμουτσάκος θα επισημάνει στον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών πως οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές, και θα ζητήσει να σταματήσει η απειλητική ρητορική της Τουρκίας, η οποία συντείνει στην ενίσχυση του μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news