facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του ΕΟΠΥΥ;

Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναρωτιέται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του είχε ισχυριστεί ότι ανέρχονται σε 800 εκατ. ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που έκανε λόγο για 60 εκατ. ευρώ.

«Προφορικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σε σύσκεψη για το clawback, ενώπιον όλων των μελών του συντονιστικού οργάνου των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και του προεδρείου του ΠΙΣ, είπε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού ανέρχονται γύρω στα 800 εκατ. ευρώ», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Προσθέτει ότι «στη συνέχεια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στα 60 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα, η επίσημη καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι τα έξοδα αυτά ανέρχονται στα 544 εκατ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις για παρόχους γιατρούς είναι στα 477 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στην ΠΦΥ κατευθύνεται το 8,5% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 30%».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news